lunes, 2 de febrero de 2009

LASAÑA DE COLIFLOR


CREMA GRUYERE
  • 1 chalota
  • 40 gr de mantequilla
  • 40 gr de harina
  • 400 cc de agua de cocer la coliflor
  • 100 cc de leche
  • 50 gr de queso gruyere rallado
  • 75 cc de nata líquida
INGREDIENTES
  • 500 gr de espinacas
  • 1 coliflor cortada a racimos
  • sal
  • 30 gr de gruyere rallado
  • 50 gr de jamón serrano cortado a tiritas
  • 2 huevos duros
  • aceite y mantequilla
  • pasta de lasaña
Cocer la coliflor y guardar 400 cc del líquido.

Saltear las tiritas de jamón con un poquito de aceite.

Cocer las espinacas, escurrirlas bien y saltear con un poco de aceite y mantequilla en una sartén, condimentar y reservar.

Hacer una bechamel con los ingredientes de la salsa menos el queso y la nata. Poner la nata al baño maría y fundir el queso poco a poco. Una vez la bechamel esté a punto añadir la crema de queso y mezclar. Comprobar la condimentación. Con th., hacer la bechamel y cuando esté lista añadir la nata y el queso y programar 3-4 m. más t.90.

Montaje. Poner pasta de lasaña, la mitad de las espinacas, la mitad de la coliflor, la mitad del jamón y un huevo picado, seguir con otra lámina de pasta y repetir acabando con pasta. Cubrir con la salsa, empolvar con el queso rallado y gratinar.

12 comentarios:

Mai dijo...

Hola Ara,m´he permès la llicència de passar per la teva cuina després de veure´t als comentaris de la Gemma i com no m´agrada marxar d´una casa sense dir adéu...
Aprofito per dir-te que tens una p+agina molt maca i que si m´ho permets t´aniré visitant.
La lassagna ,maca i molt adient a la temporada i pel demès no dubtis que ho repassaré tot.
una abraçada i fins aviat.
mai

ARA dijo...

Primer de tot agrair-te els cumpliments, sempre et donen ànims per continuar, tot i que poc merit tinc ja que la majoria de les receptes son de l'escola de cuina a la que assiteixo. Jo l'únic que faig es cuinarles, i si em semblan bones les fico al blog. Es tracta de compartir amb la gent que et segueix cosas que son bones.

Espero veure't per aqui molt sovint i gràcies de nou.

El cullerot Festuc dijo...

Jo la vaig fer la setmana passada xo sense la pasta, i ens va garadr moltíssim!!!
T'ha quedat espectacular!!! I una manera de fer menjar coliflor a qui no li agrada!
Petunets,
Eva.

ARA dijo...

Eva, a nosaltres ens ha agradat molt, em va sobrar un tros i l'endemà el vaig escalfar al microones i estava encara millor.

josep dijo...

Moooolt bona i original aquesta lasagna. Em sembla que no t'ho havia dit encara però la veritat és que m'encanta el disseny del teu blog, el trobo relaxant, acollidor i entranyable. Felicitats!

Gemma dijo...

Una bona manera de menjar coliflor per qui no agrada gaire... i pels que ens agrada també, eh? ;)

ARA dijo...

Josep m'en alegro molt de que t'agradi el disseny del blog, soc una persona adicta a tot el que es acollidor, i m'agrada pensar que ho he aconssegit al blog.

Gemma aquest plat porta molta coliflor i a mes la beixamel està feta amb l'aigua de coure la coliflor així que es un sabor que predomina bastant, t'ha d'agradar la coliflor per que t'agradi el plat. I si t'agrada la coliflor t'ho recomano per que està bonissim.

Alegna dijo...

Salvo la chalota, tengo todos los ingredeintes en la nevera... creo que ya sé lo que voy a cenar... jajaja

La cuina vermella dijo...

I és que la lassanya és ideal de totes les maneres, oi?
T'enviem un petó ben fort.

ARA dijo...

Gràcies vermells, igualment.

Alegna cenaste la lassagna anoche?

Rosa dijo...

Me encanta esa foto. Nada más verla me ha apetecido probar tu lasagna. Claro que con esos ingredientes no podía ser menos.
Un saludo

ARA dijo...

Rosa, yo ahora mismo me comia la foto, ya que no me queda de la original, jajajaja