sábado, 17 de enero de 2009

ALCACHOFAS CON ALMEJAS



INGREDIENTES:
  • 500 gr de almejas
  • 500 de fumet de pescado o agua
  • 1 cucharada de cebolla picada
  • 1.500 gr de alcachofas
  • 1 limón
  • harina
  • 200 gr de cebolla brunoise
  • 1 diente de ajo
  • 100 cc de vermouth blanco seco
  • sal y pimienta de cayena
  • 40 gr de jamón del pais
  • Picada: 1 ajo y 8 almendras
PREPARACIÓN

Lavar las almejas, pasarlas a un cazo con 500 cc de agua o fumet y 1 cucharada de cebolla picada, tapar, ponerlas al fuego e ir retirándolas a medida que se vayan abriendo. Reservarlas y colar el caldo.

Pulir y cortar las alcachofas en 4 trozos y ponerlas en un bol con con agua y zumo de limón.

Calentar el horno a 220º con la bandeja dentro y, una vez bien caliente, echar aceite y las alcachofas previamente escurridas y empolvadas con harina; retornar al horno y cocer 10m por un lado, girarlas y seguir la cocción 10m más. Retirarlas, escurrir el aceite de la cocción dentro de una cazuela de fondo grueso y confitar, primero la cebolla con el ajo, incorporar 1 cucharada de harina, dar unas vueltas, seguidamente el vermouth y, una vez reducido a la mitad, las alcachofas y el fumet; condimentar, tapar y hornear a 180º durante 20-30m.

Mientrastanto, deshidratar el jamón en el microondas o en el horno, dejarlo enfriar y triturar.

Hacer la picada e incorporarla a la cazuela junto con las almejas unos 10m antes de finalizar la cocción. Empolvar con el jamón y servir.

9 comentarios:

Glòria dijo...

Només hi ha una cosa que em fa mandra d'aquesta recepta, i és... pelar 1,5 kg de carxofes!!!, però em penso que hauré de fer un esforç!.

Fins aviat

Caracoles Juan dijo...

ARA. Con tu permiso he repasado tu blog y lo he seleccionado, para un trabajo de octavo libro de cocina, junto con:
COCINA MIA. MAMEN. SU.
El día 27/1/09 publicaré en mi blog, algo que os concierne, si quereis saberlo antes me podeis enviar un e-Mail
Un cordial saludo
JUAN

Mercè dijo...

Oh, que bones aquestes cloïsses!! La meva mare les fa semblants però sense les escarxofes. Aquest Nadal me n'he fet un bon tip! ;) Ara, fins l'any vinent, snif..

Gemma dijo...

Un clàssic que sempre triomfa. Boníssim i molt sa. I ara que estem en plena temporada de carxofes, val la pena aprofitar-la!

Dolça dijo...

Cloïsses amb carxofes, bo0níssimes, una altra recepta per fer ara que estem en plena temporada de carxofes.
PTNTS
Dolça

El cullerot Festuc dijo...

Nenaaaa...ja l'has fet??? Quina pinta que feia...mmmmmm!!!
Petunets,
Eva.

ARA dijo...

Gloria, sembla molt 1 kg i mig, pero no son tantes de veritat, es un moment prepararles. Es un plat que ara a l'hivern i en plena época de carxofes com estem surt molt bó i reconfortant. Les cassoles d'aquest tipus son molt típiques de la nostre terra.

Eva, aquesta recepta des que van dir a classe que la farien ja la tenia adjudicada per dissabte, aixi que "dicho y hecho". Fes-les, estan bonissimes.

xaro dijo...

Que bo!!! Es un clàssic però com diu la Gemma, sempre triomfa.
Va ser un plaer conéixe't!!
Aneu a classe juntes amb l'Eva???
Ptnts

ARA dijo...

Xaro, per a mi també va ser un plaer conéixe't, ver riure molt oi?. I la Eva i jo anem a la mateixa escola de cuina, pero no coincidim a la classe, la veritat es que m'agradaría poder anar amb ella pero es perillós, jeje.

Un petó i gràcies per visitarme.

Ara.