lunes, 23 de marzo de 2009

HOGAZA


Yo no se cuantos panes he hecho para por fin conseguir EL PAN, a mi me gusta así, nada de baguettes blancas que saben a harina cruda. Este es un pan hecho en casa, en un horno normal, que tiene sabor a pan pan, todo un lujo.

INGREDIENTES
  • 250 gr de harina de fuerza
  • 250 gr de harina normal
  • 10 gr de levadura fresca
  • 10 gr de sal
  • 320 gr de agua

PREPARACIÓN

Introducir la harina en el vaso junto con la levadura y programar 6s. v.6, añadir la sal y proceder igual, a continuación añadir el agua y progamar 10s. v.6 y 3m. v.espiga. Ya tenemos la masa hecha.

Poner un lecho de harina en la encimera y sacar la masa del vaso, queda un poco pegajosa pero así el pan es más esponjoso. Darle forma de bola y dejar reposar en un recipiente tapado durante aproximadamente 1 hora. En este punto darle la forma deseada, barras, hogaza, panecillos etc. Dejar reposar otra hora tapado.

Precalentar en horno a 250º aire junto con un recipiente plano con agua y cuando esté caliente dar unos cortes al pan. Introducir en el horno y pulveriazar el interior con agua para que la corteza quede crujiente. Hornear 5m a temperatura alta, bajar a 200º volver a pulverizar con agua y continuar la cocción 15m si son barras o panecillos y 25m. si es una hogaza.

24 comentarios:

Mai dijo...

Ostres Ara quin pa més fantàstic , ja me l´estic fent, escolta on has aconsseguit el cistell aquest per llevar-lo? no hi ha manera de trobar-lo.
T´ha degut de costar com dius, però noia ha valgut la pena perquè t´ha quedat una meravella de pa.
petons.

ARA dijo...

Mai el cistellet m'el va portar una amiga d'Austria, aqui em sembla que no hi han, com no t'el facis fer...........

El pà queda bonissim.

Pilar - Lechuza dijo...

Aqui en Galicia, a este tipo de pan y con esta forma le llamamos "bolo". Y te ha quedado un bollo fenomenal de aspecto. El sabor me lo imagino...
un saludo

Cocinapro dijo...

Cómo luce esa hogaza!!! Genial, Ara!!!

Un saludo.

El cullerot Festuc dijo...

Ara!!! T'ha quedat espectacular!!!! I amb les linies del banettone queda genial...felicitats!!!! realment fer pa enganxa, oi???
Petunets,
Eva.

ARA dijo...

Pilar aqui en catalunya se llama "pà de pagés" pan de campesino, lo de hogaza no se bien de donde viene, pero sea como sea el pan está buenísimo.

Cocinapro la verdad es que sabe igual que luce.

Eva jo faig pà dos vegades per setmana, quan no son barres, son brioxos i si no el pagès, el cas es que sempre estic amb les mans a la massa, jeje.

Glòria dijo...

Ara només et falta sucar-lo amb aquells tomàquets de penjar, aquells que suquen de veritat, i amb un bon oli, ummmmm!.

Fins aviat

ARA dijo...

Ummm Glòria quin gana.

Mercè dijo...

Ara, quin pa!!! Hauré de provar la teva recepta perquè n'he provat vàries i no queda aquella crosta del pa, pa. I el teu, t'ha quedat perfecte!! I amb les línies!
Petons!

ARA dijo...

Mercè no et pensis, que m´ha costat moltes fornades aconseguir aquest pà. Al final he descobert que per que quedi la crosta així el secret està a la temperatura del forn.

Espero que et surti be.

petonets guapa.

bajoqueta dijo...

Es-pec-ta-cu-lar :)

La cuina vermella dijo...

Ara veig el Pa que em comentaves el dia que vam fer el cafè plegades!!! noieta, et felicito, m'encanta!! molts petons.

Maria Dolores dijo...

Madre mia que pinta tiene la hogaza, solo con aceite y sal y no necesita nada mas.
Besos

Mercè dijo...

Ara, tens una sorpreseta al meu blog. ;)
Petons!

ANNAFS dijo...

He provat moltes vegades de fer pa,però no hi ha manera. Apa que si em sortís un pa baixí...
Ha de ser de bo. Am lo panarra que sóc jo.
ptns

ARA dijo...

No et pensis, que jo n'he fet moltissims abans de que hem surtin aixi. Pero ha valgut la pena.

poskito dijo...

Menuda pintaza!!!!!
Yo me lo comia solo, sin mas, y que razon tienes con lo de las baguettes crudas........ buaggg!!

Besotes

illetapitita dijo...

A mi m'encanta fer el pa a cassa.
Aquest pa t'he quedat espectacular!
Petonet!

ARA dijo...

Poskito tienes razón, este pan se come solo, pero con tomate y aceite ya te mueres.

Illetapitita a mi també m'agrada molt fer el pà a casa, sobre tot la olor que fà per tot arreu, mmmmmmmmmmmmm.

la vella carmanyola dijo...

Ara!! m'acabo de quedar sense paraules.

No se que dir-te davant d'aquest pa tant espectacular.

Tons

P.D: no l'hauras anat a comprar, eh?? pq cola, eh?? jejeje

ARA dijo...

Nena, ja m'has descubert, jajajaja.

Maria Jose dijo...

Vaya pasada de pan!!! te ha quedado espectacular...me apunto la receta pero no se si me quedara asi de perfecto...besitos

Mònica dijo...

Arribo una mica tard...molt tard, només felicitar-te per aquest panarro que has fet!
Una abraçada

vincent dijo...

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